Chengdu
Door: Siebe
Blijf op de hoogte en volg Siebe
19 Juli 2006 | China, Chengdu
Na 4dagen in Yangshou Ben ik met de bus naar Gulin gegaan dit is een stad 100km ten noorden van Yangshou,Ook hier zijn veel Chineze toeristen.Er is hier een oud paleis waar veel keizer zijn geboren en ook zijn er mooie rotsen van zo'n 50 meter hoog waardoor je een mooi uitzicht hebt over de stad en de olifanten berg(is een soort natuurlijke brug die en lijkt als een slurf van een olifant.).
De volgende dag met de bus weer zo,n 100km naar het noorden gegaan naar Longsheng dichtbij Ping-an dit is een dorpje in de bergen met rijste velden die traps geweis lopen tot wel 800 meter.ook zijn de huizen nog traditoneel van hout gemaakt.
Ben hier 2 dagen gebleven waar van ik 1 dag een wandeling van zo,n 25km berg op heb gemaakt. helaas werkte het weer niet echt mee want het mieserde de hele dag maar het was wel warm en dus was na een halfuurtje m'n pondjo net een broeikast.
na een offroad bus rit van 4 uur kwam ik aan in Sanjiang ik wou daar eigenlijk meteen een andere bus nemen maar die gingen helaas alleen de volgende dag.Dus ben ik maar naar een plaatsje daar dicht bij gegaan waar ze de mooiste brug van de omgeving hadden,deze was ook wer helemaal van hout en had ook een dak erboven zodat de plaats bewoners er konden bij praten of gewoon lekker hangen.Alleen zaten er nu ouwe vrouwen die me allemaal wat wouden aansmeren.
De volgende dag wou ik hier weg alleen kwamen de bussen een beetje laat en dus miste ik weer de bus vanuit Sanjiang en ben ik dus maar naar het "treinstation" gegaan maar die bleek nadat ik de tuktuk had weggestuurdt niet om 2 uur overdag maar s'nachts tegaan, Dit had ik pas door toen die me een bed aanbood.Dus maar weer naar de stad gegaan en daar overnacht.
De volgede dag met de bus naar Zhaoxing gegaan ook dit was weer een leuke rit eerst kapte de bus er mee maar gelukkig kreeg hij hem na een 1uur weer aande praat maar bij de eerts vogende plaats gingen we wel meteen naar een garage dus weer een uurtje erbij.
Het was wel weer een leuk dorpje met allemaal houten huizen en torens, en ook hier hadden ze weer vele bruggetjes.
De dag erna een lange bus rit gemaakt van z'n 14 uur gelukkig zat Schumacher achter het stuur en schoot het lekker op door de berg passen.in Guiyang ben ik ook 1 dagje bgebleven dit is een gtote stad met veel nieuwbouw en weinig bezienswaardigheden.
Daarna ben ik 2 dagen in Chongqing geweest. (hadden me bijna naar Chong'an Jiang gestuurd.(hoe bedoel spaak verwarring.)Gelukkig controleerde ik m'n kaartje nog even bij een of andere chinees.)Dit is een metropool met z'n beetje evenveel mensen als in Nederland,Deze stad is gebouwdt tussen 2 rivieren die hier bij elkaar komen.helaas had ik na een klim van 400meter geen mooi uitzicht over de stad door de vele smok.(echte chinese indutrie stad.)
Gisteren met de trein naar Chengdu gegaan waar ik dus nu nog steeds verblijf.
Op het perron in Chongqing ontmoete ik studenten die me in Chengdu uit nodigde om bij hun op de campus teslapen.ze kregen vanmrogen alleen een beetje problemen dus zit ik nu in een Hostel,Waar ik nog een dag of 2 zal blijven. Morgen ochtend ga ik naar een Panda reservaat(Fok centrum)waar ze z'n 40 Panda's hebben.
Nou de groetjes maar weer vanuit een smokachtig Chengdu.
Siebe
19 Juli 2006 - 08:52
Kees:
Hoi Siebe,
Ik lig al weken voor mijn pc wachtend op een bericht van jou ;o). Steven denkt dat ik niets anders doe en als eerste wil reageren, haha ik doe mijn best. Maar komende drie weken heeft Steven de kans, dan ben ik naar Sri Lanka.
Wat een verhaal over China, dat is wat anders dan het redelijk georganiseerde Thailand. Leuk dat je zoveel met lokale bevolking optrekt en dat je ook niet toeristische gebieden bezoekt. Ik ben heel benieuwd naar je foto's.
Kees -
19 Juli 2006 - 14:21
Tauno & Ying:
Moi Siebe,
Goed dat het je daar allemaal lukt om je verstaanbaar te maken in China. dat is geen makkelijke opgeve. Maar jij lijkt je daar gped een weg door te bannen. Je bereikt de bestemmingen waar je naar toe wilt gaan. Petje af en nog veel plezier in china.
Groetjes Tauno & Ying -
19 Juli 2006 - 21:42
Guido:
Ha Siebe,
Zie dat je nog steeds fanatiek aan het trekken bent. Volgens mij vind je het Thailand meer relaxed dan China. Al heeft dat misschien ook wel een andere reden... Maar goed, geniet er even goed van en laat je niet opslurpen door hun 24-uurs economie, he. Is niet gezond hoor.
Gr. Guido