Datong - Reisverslag uit Datong, China van Siebe Kortleve - WaarBenJij.nu Datong - Reisverslag uit Datong, China van Siebe Kortleve - WaarBenJij.nu

Datong

Door: Siebe

Blijf op de hoogte en volg Siebe

05 September 2006 | China, Datong

Hoi,

Bij m'n vlucht van Lhasa naar Chengdu had ik 2 uur vertraging maar geluk bij een ongeluk had m'n andere vlucht naar Urumqi ook vertraging en dus hoefde ik niet en dag tewachten.s'avonds met 2 Uighurs(De oorspronkelijke bewoners van de provincie Xinjiang.)kabab gegeten en flink door gezakt(als ze je eenmaal drank aanbieden kom je bijna niet weg zonder dronken teworden.).

In de stad zelf was niet veel tebezichtigen maar de mensen die er wonen maakten de stad meer dan de moeite waard met een mix van Uighers(hebben meer een arabies uiterlijk en zijn moslim.) en chinezen.

De dag erna ben ik met de bus naar Turpan gegaan.Dit is na de Dode zee het laagste punt wereld met -154meter onder NAP,Hier is ook de warmste temperatuur ooit in China gemeten met 50 graden gelukkig was het nu niet zo warm maar het was nog wel steeds minnimaal 35 graden.Turpan ligt in een Oase en de licht aan de vroegere Zijde route. Tegen woordig groeien ze hier vooral druiven waar ze wijn en rozijnen van maken(Ze hebben hier de zoetste druiven terwereld met een suiker gehalte van bijna 25%.).Ook ben ik nog naar 2 oude nederzettingen geweest die weer terug gegeven waren aan de woestijn en dus veel vergaan.s'avonds werd ik nog uitgenodigd op een bruiloft en moest ik met alle mannen Wisky drinken en ze wouden ook allemaal met me dansen(de vrouwen danste bijna niet.).

Daarna nog 2 dagen in de buurt van Urumiqi geweest.Ik ben naar de piek van god geweest(5445 meter hoog met veel sneeuw.) die aan de voet van een meer lag(2200 meter hoog.)

Jiayuguan is de stad waar voor vele eeuwen het Chineese rijk ophield want dit was het eind punt van de Chineese muur en het begin van de Zijde route en de woestijn. Om de boel in de gaten tehouden hadden ze hier ook een groot Fort gebouwdt.Dit is ook het enige wat inde buurt wat is over gebleven (oke ze hebben 5km verder op een stuk muur na gebouwdt.)want de rest is vergaan met de eeuwen.

Helaas kon ik hier vandaan geen bed krijegn in de trein naar Beijing(peking) en dus werd het 33 uur zitten met een hoop chinezen.
Hier heb ik de afgelopen 5 dagen door gebracht met natuurlijk een bezoek aan de verbodenstad(helaas half in de steigers voor de olympische spelen net als een paar andere tempels.),Het zomer paleis,De grote hal van de mensen(hier worden de wereld leiders ontvangen.),Een fantastische acrobatic show,Het nieuwe olympische stadion(is nog in aan bouw en kan dus alleen van een afstand bekijken.) en natuurlijk de Chinese muur op 2 uur rijden van de stad waar je over een stuk van z'on 6 km kon lopen over de muur die over de bergtoppen ging(Met gelukkig niet veel toeristen.).

Vandaag ben ik Naar de Yangang grotten geweest.Dit zijn uitgehakte grotten met vele uitgehakte Buhda beelden.Daarnaast nog naar De hangende tempel geweest,Deze is tegen een steile rots opgebouwd.

Sommige vroegen of ik nog met een Monnik heb kunnen praten. Dit was het geval in een kleine tempel in Lhasa waar een monnik goed Engels spak en ons overlade met Yakthee. En ons veel vertelde over hoe een tempel in elkaar zat kwa indeling en over het geloof zelf en over de Chinezen terwijl de tempel al lang dicht was.dit was dus ook een erg fijne ontmoeting waar we ook nog wat van opstaken.

Nou de groetjes maar weer,

Siebe

• 05 September 2006 - 14:29

Kees:

Hey broer(tje),

Wow jij hebt grote afstanden afgelegd. Heb even op de kaart van China gekeken, maar je hebt alle uithoeken nu wel gehad.

Blijf je nog lang hangen of zijn er plannen om terug te gaan naar Thailand? Hier alles goed, hoorde van Ronald dat het jou ook goed gaat. Ik hoop je snel weer eens te spreken.

Liefs,
    je broer

• 05 September 2006 - 16:01

Anita:

Hee.... leuk om je avonturen weer te kunnen lezen. Je ziet een hoop en maakt erg veel mee. Het lijkt me echt zo'n andere wereld daar. Kan je al een beetje chinees praten. Heeft je cursusje chinees (waar je ooit mee begonnen was) een beetje geholpen???

Heel veel reisplezier en tot de volgende mail.

Liefs

• 05 September 2006 - 16:01

Anita:

Heel veel reisplezier en tot de volgende mail.

Liefs

• 05 September 2006 - 19:29

Je Ouders:

hoi Siebe dat was zeker wel een record zitten he.wat een belevenissen en wat een hoogte. wij krijgen ook nog een dagje zon. geniet er van he. kus en groetjes van ons tweetjes. ook groetjes van tante Loeki.

• 06 September 2006 - 08:05

Jan Langstraat:

Hallo Siebe,

Sinds je op reis bent worden we door Ronald, Annemarie of Steven wel steeds bijgepraat over je avonturen. Af en toe zag ik ook je website met de verhalen. Ik heb me nu ook aan je mailinglist toegevoegd (dat vindt je toch wel goed?)Wat een mooie tijd maak jij zo door. Leuk om dat allemaal zo te lezen. Je lijkt dan dichterbij dan dat je in werkelijkheid bent. Heb je al plannen wanneer je weer naar huis komt? Bij ons is alles ok.
    Groeten en nog een fijne tijd toegewenst.
    Ada en Jan

• 06 September 2006 - 09:16

Ying & Tauno:

Moi Siebe,

Hier gaat het allemaal goed. Ik en Ying gaan op 21-03-2007 hier in Nederland trouwen. Dat is wel weer leuk en daarvoor moeten we nog een hoop regelen maar de datum staat vast. Geniet nog maar even daar in China.

Groetjes Ying & Tauno

• 06 September 2006 - 12:14

Miranda:

Klinkt allemaal spannend en superleuk!... Namens mijn broertjes die nu achter mij staan ook de groeten. Wel moet ik nu van de computer af (ze staan lichtelijk geirriteerd te kijken), want er moeten spelletjes gespeeld worden! x

• 19 September 2006 - 19:53

J.de.Ruijter Odijk.:

Hallo Siebe,je beleeft heel wat,je wordt zelf wel haast een chineesje.Groetjes en goede reis verder gewenst.